14 Jan 2016
14 January, 2016

Ray-Ban Clubmaster

Blog, Ochelari de soare

Ray-Ban Clubmaster – Emblema statutului cultural

ray-ban-cluj-napoca

Povestea Clubmaster

In 1986, actorul Bruce Willis a purtat Clubmaster in serialul TV “Moonlighting”, facand acesti ochelari de soare imposibil de uitat.  Cand au ajuns pe piata, acesti ochelari au devenit un simbol al modului de viata american. Modelul Clubmaster a devenit un accesoriu obligatoriu pentru multe celebritati: ochelarii au fost purtati de muzicieni, scriitori si politicieni, de la Malcolm X la presedintii din SUA, precum si de figuri care reprezinta imaginea Statelor Unite, precum Colonelul Sanders, fondatorul Kentucky Fried Chicken.

Ray-Ban a lansat Clubmaster in 1986, rescriind istoria modelului si inregistrand un succes rasunator care a continuat pana la sfarsitul anilor 90, cand Clubmaster a ajuns sa fdara parte din “uniforma” oficiala a tocilarilor si a ciudatilor. Numele Clubmaster a fost inspirat probabil de “Clubman” pe care Art-Craft Optical l-a creat in anii 50, special pentru segmentul ochelarilor barbatesti. Referinta aproape ca pare gandita special pentru noul val de popularitatea de care s-a bucurat Clubmaster de la inceputul anului 2000.

Descoperirea unei noi elegante vintage, precum cea oferita de serialul TV “Mad Men” a readus farmecul acestui stil retro la nivelul initial, facandu-l popular in randul hipsterilor, noii intelectuali citadini.

Ray-Ban-Club-Master-Fashables

Te asteptam in opticile noastre sa incerci si tu stilul Ray-Ban!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Anti-spam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.